Perspectiva reala de a scoate din saracie europenii

– Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context
Post Reply
davos
Site Admin
Posts: 5
Joined: Sun Apr 16, 2023 10:49 pm

Perspectiva reala de a scoate din saracie europenii

Post by davos »

Î: Poate fi estimat cati cetateni europeni treiesc in pragul saraciei si care ar fi impactul financiar petru ca acestia sa fie scosi din acel prag ?

R chatgpt:Conform datelor oficiale ale Uniunii Europene, în 2021, aproximativ 92,4 milioane de cetățeni europeni (sau 17,9% din populația totală a UE) trăiesc în sărăcie sau în excluziune socială. Acest lucru include persoane care trăiesc în gospodării cu venituri sub pragul sărăciei, precum și persoane care se confruntă cu probleme de locuință, de sănătate sau de educație.

În ceea ce privește impactul financiar pentru a scoate aceste persoane din sărăcie, este dificil să se facă o estimare precisă, deoarece acest lucru depinde de o serie de factori, inclusiv nivelul actual al veniturilor și al cheltuielilor publice, precum și de politicile fiscale și de sprijin social existente.

Cu toate acestea, există cercetări care sugerează că reducerea sărăciei poate avea beneficii semnificative din punct de vedere economic, prin stimularea creșterii economice, reducerea costurilor legate de sănătate și educație și creșterea veniturilor fiscale. De asemenea, reducerea sărăciei poate avea beneficii sociale și de coeziune, prin îmbunătățirea sănătății, a educației și a șanselor de ocupare a forței de muncă pentru persoanele afectate de sărăcie.

Î: Care ar trebui sa fie cresterea economica reala in europa pentru Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context

R chatgpt: Nu există un procent precis al creșterii economice care poate garanta eradicarea sărăciei în Europa. În plus, creșterea economică singură nu poate fi suficientă pentru a elimina sărăcia, deoarece există o serie de factori care pot influența gradul de sărăcie, precum nivelul și distribuția veniturilor, accesul la educație și la piața muncii, sănătatea și accesul la servicii publice de calitate.

Cu toate acestea, o creștere economică durabilă și incluzivă poate fi un factor important în reducerea sărăciei. Aceasta poate fi realizată prin investiții în capitalul uman, în cercetare și dezvoltare, în infrastructură și în alte proiecte care să stimuleze inovarea și competitivitatea. De asemenea, este important să se promoveze o distribuție echitabilă a veniturilor și o creștere a oportunităților de angajare și de dezvoltare a afacerilor, astfel încât beneficiile creșterii economice să ajungă la toți cetățenii, inclusiv cei aflați în situație de sărăcie.

În concluzie, eradicarea sărăciei în Europa necesită un set amplu de politici și măsuri, care să abordeze nu numai creșterea economică, ci și alte aspecte sociale și economice, cum ar fi accesul la servicii de sănătate și educație, incluziunea socială și protecția drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

In concluzie este greu de crezut ca la cum arata situatia in Europa , care se indreapta catre o recesiune poate crea politici macroeconomice de scoatere din saracie a 18% din cetateni ei (in realitate procentul este mult mai mare)
Post Reply

Return to “Argumente ce contrazic bunele intentii ale obiectivului”